Kylämummi- ja vaaritoiminta

MLL:n kylämummit ja -vaarit ovat vapaaehtoisia, jotka käyvät esimerkiksi päiväkodeissa, MLL:n perhekahviloissa ja -kerhoissa lukemassa lapsille satuja, askartelemassa, touhuamassa ja leikkimässä lasten kanssa. He eivät ole yksittäisten lasten varamummoja ja -vaareja.

Joillakin kylämummeilla tai -vaareilla on omia lastenlapsia, toisilla ne asuvat kaukana ja toisilla ei vielä ole lapsenlapsia. Yhteistä heille on, että he ovat aikuisia, jotka haluavat olla läsnä lasten arjessa ja antaa aikaansa. Tärkeintä on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen.

Kylämummit ja vaarit ovat toiminnassa mukana omilla ehdoilla ja osallistuvat omien kiinnostusten ja voimavarojen mukaan. Toimintaan voi lähteä mukaan jo ennen eläkkeelle siirtymistä. Voit itse päättää, kuinka pitkäksi ajaksi haluat sitoutua.

Toiminnan perustana on vapaaehtoisuus, luotettavuus ja luottamuksellisuus. Jokaisen tiedot ja taidot ovat tärkeitä.

Jos kiinnostuit kylämummi ja -vaaritoiminnasta, ota yhteyttä oman alueesi MLL:n piiriin (sähköposti: jarvi-suomen.piiri(at)mll.fi)

MLL:n piirit perehdyttävät kylämummit ja -vaarit tehtäväänsä ja auttavat löytämään sopivan lapsiryhmän, jossa vierailla.


Kuva MLL/Matti Matikainen